20.09.2009 15:00

Drakiáda 2009

V neděli 20.září se na černilovském letišti odehrála parádní akce. Šlo o ČERNILOVSKOU DRAKIÁDU, kterou pořádal místní klub maminek s názvem "DVOREČEK" a sdružení ULITA. Počasí přálo především opalování a slunění ale ani vítr se nenechal dlouho pobízet a spolupacoval téměř na jedničku. Bez větříku by nebyla Drakiáda přeci možná. Ale všechno vyšlo, všechno klaplo, kdo měl čas, náladu, chuť a volno, přišel, přijel ať už se jenom podívat či přímo zúčastnit. A že se tedy bylo na co dívat!!! Program byl naplánován od tří hodin, kdy se začali scházet účastníci Drakiády. A přišlo nás opravdu víc, než se čekalo. Také proč sedět doma, když si můžeme užívat krás babího léta mezi spoluobčany, kamarády a s dětmi. Draci létali na blankytně modré obloze jedna radost. A rozmanitost draků byla naprosto značná, až možná úžasná.
Po půl čtvrté se zrak všech (především ale těch nejmenších) upíral k obloze, jelikož všichni očekávali leteckou minishow bratří Jelínkových a s tím spojený "bonbónový déšť." Nevíte, co si pod tím představit? Děti věděly naprosto přesně na co se mají těšit s přilétajícím letadlem. Éro, které nám letělo pár metrů
nad hlavami totiž vypustilo ze svých útrob překrásný déšť pytlíčků plných gumových bonbónků. A aby to nebylo málo, všechny pytlíčky na sobě měly přicvaknutý barevný krepový papír, tudíž konečný efekt byl opravdu podobný dešti. Nadšené děti se rozběhly ukořistit každý svůj úlovek hozený přímo z letadla.
Poté už následovalo několik soutěžních klání a soutěžilo se například o to, který drak vystoupal nejvýš, který byl nejrychleji ve vzduchu, a také který vydržel ve vzduchu nejdéle. Vše hodnotila odborná porota a šťastlivci, kteří vyhráli si odnesli krásné ceny. Pro ostatní děti byly připraveny soutěže o drobné ceny.

A nutno podotknout, že i občerstvení bylo skvěle zajištěno a to nejen pro děti. Na závěr se podpálily polínka, které každý účastník drakiády donesl jako vstupné a opékání buřtíků mohlo začít pro všechny, kdo měli chuť. Nadšeným dětem se opravdu v ten podvečer domů nechtělo. To byl ten nejkrásnější dárek pro všechny ty, kdo se podíleli na přípravách černilovské drakiády. Všem patří velký dík a my návštěvníci DRAKIÁDY se už nyní těšíme na příští rok, až si pustíme své dráčky pěkně společně zase k oblakům.

Krásný podzim přeje Kateřina Ježková, Černilov

https://reporter.denik.cz/CZ0521/623/


Fotky na: https://ulitacernilov.rajce.net

—————

Zpět